به گزارش خبرنگار مهر، مهدی آخوند زاده در نشست خبری که امروز چهارشنبه در تشریح برنامه های دومین اجلاس خلع سلاح برگزار شد در پاسخ به سئوال مهر در خصوص نحوه بهره برداری از خروجی این اجلاس برای بحث خلع سلاح جهانی گفت: در این کنفرانس از نهادهای بین المللی دعوت کرده ایم و از سازمان ملل نیز در این اجلاس نماینده ای شرکت خواهد داشت.
وی افزود: خروجی این اجلاس که در قالب بیانیه ای در پایان دومین اجلاس خلع سلاح در تهران است جهت تاثیر گذاری به روند خلع سلاح جهانی به مراکز و نهادهای مختلف بین المللی ارائه و ارسال خواهد شد.
آخوند زاده با اشاره به کنفرانس بعدی خلع سلاح جهانی که در سال 2012 در خصوص خاورمیانه برگزار می شود گفت: برخی انعکاس های این اجلاس را در اجلاس مربوط به خاورمیانه شاهد خواهیم بود و تعدادی از دعوت شدگان به دومین اجلاس خلع سلاح تهران در آن اجلاس حضور خواهند داشت.
معاون حقوقی وزیر امور خارجه در عین حال تصریح کرد: با وجود اینکه اجلاس تهران در سطح کارشناسی برگزار می شود ولی نباید از ابعاد خبری آن غافل شد.
وی به رسانه ها توصیه کرد که از مقالات مربوط به خلع سلاح قبل و بعد از برگزاری این اجلاس استفاده کنند و افزود: شایسته است رسانه ها از طریق مصاحبه با کارشناسان حاضر در این اجلاس به بحث خلع سلاح هسته ای بپردازند.
آخوند زاده در پاسخ به سئوالی در خصوص میهمانان خارجی این اجلاس و همچنین پراکندگی آن گفت: ما سعی کرده ایم از مناطق جغرافیایی جهان کارشناس در این اجلاس داشته باشیم.
معاون حقوقی وزیر امور خارجه افزود: تا کنون بیش از 30 مقاله از نقاط مختلف جهان در این خصوص دریافت کرده ایم که اغلب آنها مباحث کاملا تخصصی هستند.
وی میهمانان این اجلاس را از 40 کشور دنیا که تمام قاره ها را شامل می شود، اعلام کرد و در عین حال گفت: نمایندگانی از سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی، نماینده ای از تیم مذاکره کننده اصلی NPT، نماینده ای از کنوانسیون ممنوعیت سلاح های شیمیایی و همچنین نماینده ای از آژانس بین المللی انرژی اتمی در این اجلاس حاضر خواهند شد.
آخوندزاده سخنران افتتاحیه این مراسم را علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد و گفت: سفرای بیش از 40 کشور در این اجلاس حضور خواهند داشت و احتمالا یکی از مقامات کشور در مراسم اختتامیه سخنرانی خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به اجلاس اول خلع سلاح در تهران که سال گذشته برگزار شد، گفت: قبل از آن اجلاس در آمریکا نیز اجلاسی برای اثر گذاری بر اجلاس بازنگری NPT برگزار شد که نشاندهنده دو دیدگاه مقابل همدیگر درخصوص معاهده NPT است.
آخوندزاده دیدگاه جمهوری اسلامی در خصوص خلع سلاح دیدگاه مورد استقبال افکار عمومی در جهان عنوان کرد و گفت: کسانی که برای حضور در دومین اجلاس خلع سلاح پیشگام شده بودند تعداد زیادی از کارشناسان و مسئولان بودند که ما از جمع آنها کارشناسان زبده مبحث خلع سلاح را دعوت کردیم.
وی در ادامه با اعلام اینکه ایده آل ما در بحث خلع سلاح امحاء تمامی سلاح های هسته ای در جهان است، گفت: ما در اجلاس های خلع سلاح سعی می کنیم پیش نویس کنوانسیون امحاء سلاح های هسته ای را تهیه و ارائه کنیم.
آخوندزاده در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص ترکیب شرکت کنندگان در دومین اجلاس خلع سلاح تهران گفت: در بین شرکت کنندگان هم افرادی از کشورهای دارنده سلاح هسته ای حضور دارند و هم کشورهایی که فاقد سلاح هسته ای هستند.
وی در خصوص پیش بینی ایران از عملیاتی شدن بحث کنوانسیون خلع سلاح هسته ای در جهان گفت: آنچه فعلا می توان به صورت واقع بینانه بر آن تاکید داشت این است که می توانیم تا قبل از سال 2025 بحث جهانی فارغ از سلاح هسته ای را به نتیجه برسانیم.
معاون حقوقی وزیر امور خارجه در عین حال خواستار تشویق افکار عمومی جهان برای حساسیت کشورها در خصوص خلع سلاح هسته ای شد.
آخوند زاده در پایان در پاسخ به سئوالی در خصوص ارتباط موضوعات مربوط به فناوری هسته ای ایران و برگزاری این اجلاس گفت: بحث درباره توانمندی های ایران پروژه ای است که به لحاظ سیاسی کلید خورده است و البته تا کنون نیز موفق نبوده است.
نظر شما